KILOMBO

KILOMBO parteix de la necessitat de donar veu a col·lectius invisibilitzats i teixir una xarxa comunitària que permeti sinergies entre col·lectius, associacions, veïns i veïnes del poble. La ràdio, en aquest cas serà l’eina de treball que permetrà fer d’altaveu i a la vegada d’excusa per a coincidir, conèixer i unir. 

Radioafònics és la llavor de KILOMBO. Nascut fa tres anys de la mà de l’Associació Entramat, emet cada diumenge des de Mataró Ràdio. Entès des d’una perspectiva comunitària, han participat en  esdeveniments com la Marató de Ràdios de l’Altre Festival Internacional de Salut Mental, la celebració del Dia Internacional de la Discapacitat o l’aniversari de la Fundació Maresme. Destacant també la participació i co-organització de la Comissió de Ràdios i transformació BCN/Maresme juntament amb uns deu programes més vinguts de diferents ràdios del Maresme i Barcelona. 

Seguint l’exemple i el camí de Radioafònics, KILOMBO proposa:

  • Creació de programació radiofònica: Considerem que una graella de ràdio ha d’incloure tot tipus de veus i temàtiques vingudes de realitats diverses. És per això que una de les peces principals serà l’augment significatiu de programes de caire social a la graella de ràdio.
  • Ràdio i comunitat: Entenem la ràdio com una eina comunitària i de xarxa on tots els programes puguin intercanviar experiència i veu amb la comunitat i amb altres programes de manera recíproca.