Art Social i Comunicació Comunitària

L’art social i la comunicació comunitària es basen en que siguin les mateixes comunitats organitzades les que visibilitzin la seva realitat local amb/a través de la seva pròpia veu, cos i imaginari. Entenem l’art i la comunicació des del seu aspecte més humà, donant el protagonisme als sectors dominats de la societat a l’hora de construir el seu propi destí. Afavorir processos d’interacció dins i entre les persones que formen part de la comunitat, per tal de crear un clima de convivència real.

Radioafònics: Projecte de programa de ràdio fet i dirigit per persones amb diversitat i patiment mental. Amb el desig de donar veu a realitats diferents per reivindicar la inclusió real i qüestionar el que s’entén per discapacitat i/o malaltia mental. En emissió des de fa cinc anys a Mataró Audiovisual 89.3FM. 

Kilombo: Projecte de creació d’una Xarxa de Ràdios Comunitàries del Baix Maresme. Parteix de la necessitat de donar veu a col·lectius invisibilitzats i teixir una xarxa comunitària que permeti sinergies entre col·lectius, associacions, veïns i veïnes del poble. La ràdio, en aquest cas, serà l’eina de treball que permetrà fer d’altaveu i a la vegada d’excusa per a coincidir, conèixer i unir. 

Cinecittà: Projecte de promoció i foment del cinema comunitari, amb la necessitat d’abordar problemes socials invisibilitzats des de la perspectiva de les persones que els vivim.